Monday, March 12, 2012

dijimedia: chapter #1 "Fashion Stroke"

Moda ve Sanatseverlere Duyurulur!

Mart 12th, 2012 § Yorum yapın
Bugün size yakından takip ettiğim ve oluşum mantığını çok beğendiğim bir “birlik” hakkında yazmak istiyorum. Evet, ne bir online mağaza, ne bir blog olarak ifade edeceğim, tam olarak tasarımcılar ve sanatçıların birliği.

Ortaokul liseden beri tanıdığım, yaratıcılığına ve sanata olan tutkusuna hayran olduğum Aslı Usta, Mimar Sinan Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra Istituto Marangoni’de moda aksesuarları üzerine master yaptı. Ve ardından Floransa’ya dönüp Salvatore Ferragamo için çalıştı.

Bu özel projesi ile yaratıcı düşüncelerin özgürce sunulmasını ve yetenekli kişilere hiçbir kısıtlama olmadan işlerini gösterebilme ve hayata geçirebilme imkanının sağlanmasını amaçlıyor. “Fonksiyonel sanat” ismini verdiği bu proje sayesinde sanat sadece duvara asılan bir resim veya köşede duran bir heykel olmak ile sınırlanmıyor, kullanılan ve bir ihtiyacı gideren özel bir nesne olmasının da yolu açılıyor. Andy Warhol’un yarattığı endüstriyel sanatın çok güzel bir uyarlaması.
Dijibutik sayesinde ödüllü bir çok tasarımcı ve grafiker bir araya gelerek tamamen özgün çizimlerini, grafiklerini tişörtler, çantalar, fularlar, yastıkların üzerine yansıtıyor ve bize de hiç kaçırmadan almak kalıyor. Bu arada belirteyim ısmarladığım fular elime ulaşmak üzere, oldukça heyecanlıyım.
Ama sadece kendinizi satın alma ile kısıtlamak zorunda değilsiniz. En başta da belirttiğimiz gibi amaç zaten “sınırların” kaldırılması ve yaratıcı insanların da kendilerini gösterebilmesi. Kendi tasarımlarınızı yayınlayabilir ve bastırtabilirsiniz. Kullanılan baskı teknolojisi de dünyadaki en yenilerden olduğu için ürünlerin kalitesi gerçekten inanılmaz. Hiç vakit kaybetmeden buradan sipariş vermeye ya da tasarımlarınızı paylaşmaya başlayın deriz. Bu vesile ile de sizlere çok yakında dikkatleri toplayacak bir akımın haberini vermek istedik.
fashionstroke.com

1 comment: